Verdens ende

SASUSU RADIO KUNSTNERKOLLEKTIV

Utstillingen var 13. oktober 2023 — 22. oktober 2023

SASUSU Radio er en migrerende møteplass som har siden 2021 søkt etter forbindelser mellom det eelam-tamilske øylandskap og den tamilske diasporaen i Norge. I reinkarnasjonen av eelam-tamilsk kultur skapt ved møter med og mellom folk, stedsrelasjoner og migratoriske vekkelser presenteres eldre tradisjoner på nye tilfluktssteder, og nye tradisjoner på eldre tilholdssteder. Radioens uttrykk kanaliseres gjennom samarbeid og familiebånd som finner sted over tid og i ulike arbeider. Prosjektene er flyktige og grenseløse og formes i tilstedeværelsen, der menneskelig sameksistens fremhever hverdagen vår og vi som er en del av den. Mellom fysiske og felles holdepunkter forsøker radioen å slå røtter i de sammenhenger som finnes og som er forankret i samfunn, fortid og fremtid.

Promobilde

Under årets ARCTIC MOVING IMAGE & FILM FESTIVAL 2023 inviterer SASUSU Radio til utstillingen Verdens ende i et prosjektbasert kollektiv bestående av Henrik Sørlid, Ellen Vikström, Mimii, Jette Graaner og Sanjey Sureshkumar. Gruppen arbeider med tempelet som møteplass, et sted for helbredelse og mytologi. Med Verdens ende som en direkte tråd mellom tiden vi lever i og jordens undergang ønsker kunstnergruppen å skape dialog i Harstad. Med et program bestående av matlaging og te-drikking, radioprogrammer, musikk og performance sammen med gjester i og utenfor Harstad ønsker SASUSU Radio velkommen til livet på Verdens ende.

SASUSU Radio vil også delta i en kunstnersamtale på Galleri Nord-Norge med kurator Kjetil Berge, og i en paneldiskusjon rundt festivalens tematikk.

Foto: Steve Nilsen

http://www.amiff.no/