Inngangspartiet til galleriet

Om galleriet

Om oss

Galleriet presenterer tankevekkende og utfordrende kunst i verdensklasse, av etablerte så vel som nye norske og internasjonale kunstnere. Det gjør vi i et miljø som er innbydende, engasjerende og informativt. Galleriets mål er å gi publikum mulighet til å nyte samtidskunst og å forstå betydningen av kunst, kunstnere, kultur og kreativitet – og deres innvirkning på det individuelle og kollektive liv.

Galleri Nord-Norge vil gjøre samtidskunst tilgjengelig, uten at det går på kompromiss med kunsten eller undervurderer publikum. Vi har et omfattende omvisnings- og forelesningstilbud for å presentere og formidle utstillinger.

Bygning

Arkitekt: Jan Inge Hovig MNAL og ombygging: A3 arkitektkontor AS

Anlegget som ble oppført som Harstad svømmehall og samfunnshus, tegnet av arkitekt Jan Inge Hovig (1920-1977), ligger midt i sentrum av byen. I 1999 ble A3 arkitektkontor AS engasjert for å bygge om svømmehallen til galleri og ombyggingsarbeidene var ferdig i 2001. Bygningen er en av de mest karakteristiske i byen og inngår i det såkalte samfunnshuskvartalet.

Bygningen er dominert av de kraftige betongskivene som fungerer både som etasjeskiller og avgrensning av taket og fasaden er kraftige glassfelter. Flisene fra svømmehallen er bevart langs galleriets yttervegger. En hvit kube for visning av kunst uten dagslys er føyd inn i rommet. Dette gir muligheter for et mangfold av medier og utstillingsvarianter gjennom hele året. Den slående moderne bygningen huser rundt tolv skiftende utstillinger årlig. Galleri Nord-Norge er også arena for Festspillene i Nord-Norge og ILIOS-festivalen.

Utstillingsprogrammet

Året gjennom har vi flere forskjellige utstillinger. Enten i form av soloutstillinger eller gruppeutstillinger. Vi representerer alle kunstformer, og utstillingsprogrammet omfatter både nasjonale og internasjonale kunstnere.

Utleie av galleriet – Arenaen for de store anledningene

Galleriet er en fenomenal arena for profesjonelle og private arrangementer som seminarer, møter og konserter. Galleriet har plass til opp til 150 gjester og kan bestilles for morgen, kveld og helge-arrangementer. Vi kan også tilby kunstneriske innslag, omvisning av utstilling eller en kunsthistorisk eller teoretisk forelesning. Ta kontakt for informasjon og pris på post@harstadkulturhus.no

Utleie av verk

Trenger din bedrift et kunstverk? Galleri Nord-Norge kan hjelpe deg med å kontakte kunstnere eller finne arbeid som passer for leie eller salg for å gjøre din virksomhet unik. Vi har kunstnere som arbeider i alle stiler og medier. Kontakt oss for mer informasjon.

Strategiske samarbeidspartnere

Galleriet samarbeider blant annet med Sparebanken 68° Nord, Troms og Finnmark fylkeskommune, Nasjonalmuseet, NordNorsk Kunstmuseum, SKINN, Nordnorsk kunst organisasjon, Nord-Norske bildende kunstnere (NNBK) og Norske Kunsthåndverkere Nord-Norge (NKNN).

Personvern

Galleri Nord-Norge samler ikke inn noen personopplysninger via våre nettsider, og benytter oss heller ikke av cookies.

Hvis du har spørsmål om personvern, ta gjerne kontakt med oss på post@harstadkulturhus.no.