Transplantation

Trym Ivar Bergsmo

Utstillingen var 17. november 2012 — 13. januar 2013

Trym Ivar Bergsmo har arbeidet som fotograf og kunstner i Arktis i 25 år. Han er sterkt knyttet til energien og kraften i landskapet, til menneskene som bor her og dialogen som oppstår mellom elementene og den menneskelige psykologien.

Abstrakt bilde av is

Han har i flere prosjekt fordypet seg i spørsmål rundt identitet og påvirkningen av de ytre omgivelsene. ”Jeg er opptatt av dynamikken i tilværelsen”, sier Bergsmo. ”Alt vi gjør får konsekvenser for våre omgivelser, relasjoner med andre mennesker og vår egen utvikling. I bildene mine prøver jeg å skape en slags orden. Jeg prøver å rydde plass til en hel tanke, en total opplevelse av nuet, et øyeblikk langt borte eller helt nært. Jeg leter etter steder og øyeblikk  der vi kan gå på grunn og i noen sekunder havarere i vår egen stillhet.”

I TRANSplanTATION har Bergsmo rykket tettere på elementene i hans kunstneriske prosjekt; mennesket og landskapet. ”Jeg er ikke så redd mørket nå, jeg unngår det ikke lenger. Lyset er blitt sterkere”, sier Bergsmo om de nye bildene i denne utstillingen.

Kunstneren har hatt en lang rekke utstillinger i inn- og utland. Arbeidene hans er innkjøpt av de største aktørene i næringslivet, Norske ambassader og konsulat, Nord-Norsk Kunstmuseum, til offentlige samlinger og privatpersoner. Han har også utgitt flere bøker.

Se kunstnerens hjemmeside.