Thor Erdahl

Thor Erdahl

Utstillingen var 23. februar 2019 — 24. mars 2019

Billedkunstneren Thor Erdahl (1951) er født og oppvokst i Kabelvåg. Han har utdannelse fra Statens Kunstakademi og Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Etter et tiår i Oslo vendte han tilbake til Kabelvåg og har siden vært en markant kunstner i landsdelens kunstmiljø. 23. februar til 24. mars kan du se et utvalg av Thor Erdahls bilder i Galleri Nord-Norge.

Fargerikt abstrakt maleri

Maleriene til Thor Erdahl preges av et moderne billedspråk, store formater og sterke farger. Det er landskapet fra Lofoten som abstraheres i maleriene på en fabulerende og fantasifull måte.

Et stort utvalg av hans bilder henger i offentlige bygg som utsmykning. I Harstad er hans verker innkjøpt av Harstad Bibliotek og Harstad Sykehus. Thor Erdahl har vært utstilt under Festspillene i Nord-Norge i 1975, 77, 78 og 2001, hadde separatutstilling under FINN i 1981 og var festspillutstiller i Galleri Nord-Norge i 2003.

I 2013 kunne Harstadværingene se hans kunstverk på Kafé De 4 Roser. Han har deltatt flere ganger på Den Nord-Norske kunsutstilling, Statens Kunstutstilling og Nord-Norsk Samtidskunst.

Sammen med kunsthåndverker Inger Anne Nyaas driver Thor Erdahl Lille Kabelvåg kunstgalleri og museum. Galleriet viser skiftende utstillinger og kunstnernes private samling av kunst og gjenstander.

Foto: Steve Nilsen

Les mer her.