Over streken

Rampestrek

Utstillingen var 28. april 2018 — 2. juni 2018

Gatekunstnerne Petter Bratland og Torgeir Riise i Rampestrek tar kunsten midlertidig inn fra gatene og fyller Galleri Nord-Norge med sitt mangfoldige utrykk, forankret i klassisk amerikansk graffitikunst og den populære stensilbaserte street-arten som har gjort kjendiser av hemmelige aliaser som Banksy, og norske Pøbel og Dolk.

Promobilde som er en kollasj.

Rampestrek er etterhvert blitt et etablert navn i Nord-Norge. Verkene og samarbeidsprosjektene deres finnes nå i flere andre byer, både nasjonalt og internasjonalt. I Harstad sentrum finnes mange verk, og en av de mest oppsiktsvekkende plasseringene er muligens klokketårnet på Rådhuset. Et norsk-russisk samarbeid som ble til gjennom et prosjekt i samarbeid med Festspillene i Nord-Norge.

Utstillingen har fått navnet Over streken, og henviser delvis til drivkraften og ønsket om å stadig pushe seg selv, kunsten og uttrykket videre. Men aller mest handler det om et spørsmål som har dukket opp i kjølvannet av diskusjonen rundt deres verk og kunstformen generelt. Å lage noe alle liker er jo sjelden et mål for kunstnere. Men når går man egentlig over streken? Og hvilken strek snakker vi om?

Med 20 år som aktive utøvere, de fire siste som Rampestrek, er det nok av arbeider å velge mellom. Utstillingen inneholder verk fra Rampestrek-årene, men vi blir også invitert med inn i deres kreative prosess-studio, slik som Rampestrek gjør det.

Foto: Steve Nilsen