Oppdagelsesreiser

Åsne Wold

Utstillingen var 18. januar 2020 — 16. februar 2020

Utstillingen «Oppdagelsesreiser», består av både eldre og nyere arbeider. Hvert rom i utstillingen har sitt eget uttrykk og sin egen tematikk. I ett rom er naturkrefter tema og motiv. Bevegelse og livskraft, men også det sårbare og truede er motiver her. En type oppdagelsesreise her kan man f.eks. se i bilder med titlene «Blomstervandring» og «Regnskogfabel».

Fargerikt kunstverk med et menneske om har hendene over hodet.

I et annet rom er det bilder med dans som motiv. Dans er bevegelse, det er også en slags oppdagelsesreise. Mennesket kan oppdage nye ting om seg selv og hverandre, som f.eks i diskotekmotiver, som er inspirasjon til flere av bildene.

I de øvrige rommene er også arbeidene gruppert etter tema og motiv, slik at det viser ulike sider, fasetter av kunstnerskapet.

Tittelen «Oppdagelsesreiser» rommer livet som reise, bildet som reise,mennesker i bevegelse; i sine ytre og indre reiser. Ekspressiv farge, magi og poesi er verktøy.

Åsne Wold er opprinnelig fra Oslo, og er født i 1962. Siden 1996 har hun bodd i Nord-Norge, i Kabelvåg. Der har hun eget atelier, hvor hun arbeider med maleri, hovedsaklig i teknikkene akryl og olje på lerret. Hun  er utdannet på Kunstakademiet i Trondheim, og Vestlandets Kunstakademi i Bergen, og er medlem i Nord-Norske Bildende Kunstnere. Fra før har hun hatt flere separatutstillinger, og utstillinger sammen med andre kunstnere.

http://www.atelierwold.no/