Olas alfabet

Ola Bremnes

Utstillingen var 3. april 2019 — 31. mai 2019

3. april til 31. mai 2019 stiller Ola Bremnes ut sine pastelltegninger i Galleri Nord-Norge. Utstillingen har fått navnet «Olas alfabet» og viser en ny og spennende side av den folkekjære artisten.

Ola Bremnes Ola Bremnes - Alfabet. Galleri NordNorge. Foto: Steve Nilsen

De fleste kjenner Ola Bremnes som artist, låtskriver og forfatter. At han også behersker det visuelle, har hans tilhengere fått se gjennom platecoverkunst på blant annet «Molo», «I det blå» og «Hav av tid». Hans debuterte som billedkunstner med ei utstilling i skolestua på Bremnes for noen år tilbake, og nå tar han med seg nye arbeider som presenteres i en salgsutstilling i Galleri Nord-Norge.

Ola Bremnes har kalt utstillingen for «Olas Alfabet». Idéen om et eget Ola-alfabet kom opp tidlig i prosessen, og de fleste av de omlag hundre bildene har han produsert etter at han fikk forespørselen i fjor.

Ola fikk et pastellskrin for noen år siden av sin mor, Randi Bremnes, som gjennom sin lekende omgang med musikk og tegning har inspirert hele søskenflokken Bremnes fra barndommen av. Pastellskrinet gjenopplivet sansen for former og farger, og hentet opp bilder som ville ut og ned på papiret. – Jeg tegner og lager bilder om lag hver eneste dag. Det er en måte å utrykke meg på, et fristed der tiden både løper og står stille på en gang. Jeg er særlig glad i farger, og får jeg til en god «fargeklang», blir jeg minst like lykkelig som når jeg finner en fin og spesiell akkord på gitaren, sier Ola Bremnes.

Foto: Steve Nilsen

https://www.olabremnes.no/