Nordnorsken 2022

Utstillingen var 23. november 2022 — 8. januar 2023

Velkommen til utstillingsåpning onsdag den 23. november kl. 19:00. Det blir åpningstale, omvisning og kunstnerisk innslag ved jurymedlem Jonas Qvale. Vel møtt til en trivelig stund på Galleri Nord-Norge.

Vi har vært stolte over å vise frem Nordnorsken 2022 på Galleri Nord-Norge. Denne gangen ble utstillingen åpnet med en fersk jubileumsbok fra året før som er blitt et flott historisk dokument. 

Nordnorsken er en vandreutstilling som årlig arrangeres av Bodø kunstforening. De har jobbet aktivt for å gi landsdelens mest tradisjonsrike kunstutstilling et økonomisk løft slik at den når ut til et stadig voksende kunstinteressert publikum. 

Hvert år kan utøvende billedkunstnere, profesjonelle som amatører, med tilknytning til landsdelen sende inn sitt bidrag for å være med i utstillingen. Hvilke kunstnere som får være med i Nordnorsken utvelges av en jury. I år har juryen bestått av Bjørn Tore Stavang og Elisabet Alsos Strand fra Nord-Norge, Silje Steinsvik og Jonas Qvale fra Østlandet. De har vært et godt team som har lyttet og lært av hverandre med stor respekt for hverandres synspunkter. 

Juryens arbeid frem til utvelgelse har vært anonymt, og ut fra 317 søknader har de gjort et utvalg på 31 verk som du kan se i årets utstilling. Det var rekordmange søkere til årets utstilling dersom man sammenligner med de 20 siste årene. Det er et økt antall unge søkere, i tillegg til at etablerte kommer tilbake til Nordnorsken. 

Av 28 antatte kunstnere er det fem som er med for første gang. Det viser at Nordnorsken er en viktig arena for kunst i vår landsdel. Flere oppdager utstillingen for første gang og samtidig leverer verk av høy kvalitet, som er gledelig. 

Dette har gitt juryen en utfordrende oppgave i å velge ut hvilke verk som nå utgjør den 76. Nordnorske Kunstutstillingen. Jury og produsent vil ønske alle som ikke ble antatt lykke til videre og velkommen til å søke igjen neste år. 

Gratulerer til alle antatte kunstnere.

Foto: Steve Nilsen

De antatte kunstnere er: 

Marianne Bjørnmyr

Christin Løkke

Anders Jørgensen

Aurora Julie Haaland Stenersen

Sylvia Henriksen

Harriet Normann

Stian Hansen

Lisbeth Eriksen

Simen Engen Larsen

Bjørg Heggstad Jakhelln

Grethe Irene Einarsen

Petter Ording

Lise Anita Stenberg

Torgrim Wahl Sund

Kari Nordheim

Tone Holmen

Ingunn Milly Hansen

Kjersti Johannessen

Heidi-Anett Haugen

Thor Arne Losnedahl

Benjamin Slotterøy

Sissel Fredriksen

Inger Blix Kvammen

Silke Mathe

Philipp Spillmann

Lars Morten Elstad Rehnlund

Gjert Rongli

Astrid Ardagh

https://www.bodokunst.no/nordnorsken