Nordnorsken 2020

Utstillingen var 22. august 2020 — 20. september 2020

Den Nordnorske Kunstutstilling - Nordnorsken - er en landsdelsutstilling arrangert av Bodø Kunstforening med kunstnere med tilknytning til landsdelen. Denne utstillingen var den 74. i rekken. 

Kunstverk

Den Nordnorske Kunstutstilling – Nordnorsken – er en landsdelsutstilling arrangert av Bodø Kunstforening med kunstnere med tilknytning til landsdelen. Årets utstilling er den 74. i rekken. 

Bodø kunstforening har jobbet aktivt for å gi landsdelens mest tradisjonsrike kunstutstilling et økonomisk løft slik at den når ut til et stadig voksende kunstinteressert publikum. Det er alltid spennende å jobbe med Nordnorsken og givende å få være tilrettelegger for en jury. I år har juryen bestått av to kunstnere fra Nord-Norge og to fra Sørlandet. Årets jury har arbeidet veldig godt sammen, og har vært et imponerende team som har lyttet og lært av hverandre med stor respekt for hverandres synspunkter. 

Av tjuetre antatte kunstnere er hele åtte med for første gang. Dette viser, til vår store glede, at Nordnorsken står støtt som en viktig arena for kunst i vår landsdel. Det at så mange oppdager utstillingen for første gang, og samtidig leverer verk av høy kvalitet er ekstra gledelig. Juryen har hatt en vanskelig oppgave i det å velge ut verk til det som nå har blitt den 74. Nordnorske Kunstutstillingen.

Verksliste 2020

Aleksander Johan Andreassen – Undersyn (Film)

Anders Jørgensen – uten tittel 1 (fraserien «mesteparten av tiden er vi et annet sted») (Foto), uten tittel 2 (fraserien «mesteparten av tiden er vi et annet sted») (Foto), uten tittel 3 (fraserien «mesteparten av tiden er vi et annet sted») (Foto)

Christin Løkke – Naust i nord (Leire)

Grethe Winther-Svendsen – DUO (Betong og porselen)

Hamid Waheed – Multi-medieinstallasjon: Papegøye (film)

Harald Lien – Samlingsstund (Kull på plate)

Ina M W Åshaug– Fortsatt (gouache), Onsdag (akryl)

Ina Otzko – Treasures in Heaven (foto)

Ingrid Larssen – Hun omfavner stillheten og går ut av tiden (vaffelsøm)

Ingunn Milly Hansen – Lysning (Ikatinnfarging/vev)

Kari J Nordheim – I dypet (Egg-olje- tempera pa° lerret)

Kjellaug Lunde – Høgt spel (collografi/teikning)

Lill-Anita Olsen – Hymne til livet (Broderi/tekstil) K.E.

Line Hvoslef – Transitory life (Akryl, olje og tusj på lerret)

Linn Rebekka Åmo – Å bygge luftslott (Håndapplikert tekstil)

Malin Lin Nordström – Moja pa° tvoja (Lyd og publikasjon)

Marianne Bjørnmyr – Between a Rock and a Hard Place (Sølvgelatin, håndfremkalt fotografi.Grå sprayet ramme med AR glass (farget plexi glass på de minste bildene), Third Indicative Object (Sølvgelatin, håndfremkalt fotografi. Eik ramme med AR glass), Fifth Indicative Object (Sølvgelatin, håndfremkalt fotografi. Akrylboks-ramme.)

Philipp Spillmann – Tales (utska°ret, montert)

Siri Vinterly – Akkeri (film), Fantasme (Film)

Sissel Aurland – Mindful Lines Red (Tusj på papir)

Torgrim Sund – Tanken 0 (Kull/kritt på plate)

Toril Bonsaksen – Planter jeg har møtt (Elektroforming)

Øystein Lønvik – Glimt (Korpus – Drevet messing)