Nordic Art

Kunst fra Nordic Managements samling

Utstillingen var 17. mars 2018 — 21. april 2018

Utstillingen som vi presenterer i Galleri Nord-Norge i perioden 17. mars til 21. april viser et interessant mangfold av uttrykk. Vi viser nordnorsk billedkunst, i forskjellige uttrykk, fra 1920 til 2017. Det knytter seg stor spenning til Ragnhild Kaarbøs arbeider fra 1920 – årene. Hun gjorde reklameoppdrag for harstadfirmaet Bertheus J. Nilsen as (som senere ble kjøpt av Nordic). Likeledes vil utstillingen inneholde malerier av Karl Erik Harr og Scott Thoe, fotokunst av Trym Ivar Bergsmo og tekstilkunst av Inger Anne Utvåg. Den lofotenbaserte kunstneren Rune Francisco Fauske, viser tre monumentale verk som er laget i 2017.

Maleri av mann.

De siste årene har Galleri Nord-Norge invitert bedrifter til å stille ut kunst som de eier. Først ute var Sparebank1 Nord-Norge, deretter fulgte Statoil og nå er Nordic Management som er invitert til å vise sin kunst. Nordic ble etablert i Harstad av Solveig og Erling Utvåg i 1957. Begge ble raskt engasjert i byens kulturliv, – blant annet som viktige støttespillere for Festspillene i Nord-Norge på 60-tallet, og gjennom å kjøpe billedkunst av nordnorske kunstnere som ble presentert i lokalene for selskapets virksomhet.

Dagens Nordic-direktør, Sverre Chr. Utvåg har fortsatt foreldrenes engasjement for kunst og kultur. Han står bak selskapets siste kunstkjøp, – som også får en sentral plass i utstillingen. Han foretar også den offisielle åpningen av Nordics utstilling lørdag 17. mars kl. 14.00.