Mar – Objekter og installasjon

Ingrid Larssen

Utstillingen var 7. mars 2015 — 18. april 2015

Skimrende, men matte overflater. Ubestemmelige farger som det ene øyeblikket ser fiolette ut, det neste øyeblikket turkise. Bølgende former som tidvis åpner seg, tidvis lukker seg. Tekstilarbeidene til Ingrid Larssen forfører på et umiddelbart vis. Men under den vakre overflaten kan man finne referanser som har med både kunstens, tekstilens og havets fortellinger å gjøre.

Kunstverk i hvitt.

Ingrid Larssen er utdannet smykkekunstner fra Gerrit Rietveld Academy i Amsterdam og
Statens Håndverks- og kunstindustriskole i Oslo. Som smykkekunstner er hun på mange måter mindre materialbasert enn andre kunsthåndverkere. Mens en keramiker som regel holder seg til leiren, har smykkekunstnere generelt sett flere materialmuligheter innen sitt virke. Men de siste årene har Larssen jobbet utelukkende med tekstil. Det startet med halsklaver i vaffelsøm. Nå har hun gått over til å benytte denne tradisjonsrike teknikken på måter som bryter med dens utgangspunkt: Objektene hennes er ikke til for å brukes lengre.

I og med at Larssen har beveget seg over i tekstilkunsten, har hun også entret en materialbasert kunsthåndverksdisiplin med sterke tradisjoner. Tekstil har tradisjonelt sett vært knyttet til kvinnens domene. Nettopp derfor har også materialet blitt brukt av feministiske kunstnere i flere tiår.