Lars Lerin

Lars Lerin

Utstillingen var 25. november 2017 — 20. januar 2018

Den svenske kunstneren Lars Lerin er født i 1954 og har lenge blitt regnet som Nordens fremste akvarellmaler. I tillegg er han en fremstående forfatter og har laget rundt 50 bøker som han selv har illustrert, også med fotografier.

Kunstverk Lars Lerin

Lars Lerin har i de siste ti årene erobret posisjonen som Sveriges mest kjente og folkekjære kunstner og driver selv en egen meget godt besøkt kunsthall i sin hjemby Karlstad der hans verk vises på permanent basis. Han har mottatt en rekke priser både for sin kunst, sine bøker og ikke minst for sine dokumentariske fjernsynsprogrammer der han åpenhjertig går i møte med ulike kunstnere og kulturpersonligheter.

Lars Lerin utdannet seg først på Gerlesborgskolan i Stockholm og deretter i fire år på Valand Konsthögskola i Göteborg. I 1988 flyttet han til Lofoten der han bodde sammen med den norske kunstneren Yngve Henriksen. Da han etter 12 år vendte hjem igjen hadde han også skrevet seg inn i norsk kunsthistorie med sine skildringer av nordnorske fiskevær og kystlandskaper. Det hviler en lavtrykkstung stemning over de folketomme bygdene. Isolasjonen og ensomheten er til å ta og føle på. I mange av Lars Lerins akvareller får man ikke selskap av noen andre. Her vandrer man alene.

Foto: Steve Nilsen