Festspillutstillingen 2013 – Pioneer Voices

Utstillingen var 22. juni 2013 — 11. august 2013

Ida Ekblad (1980 –) er en av Norges mest internasjonalt anerkjente kunstnere de siste årene. Hun jobber innen er rekke sjangre, og har hatt flere soloutstillinger i inn- og utland de siste årene, denne våren i Museet for Samtidskunst i Oslo.

Joan Jonas (1936 –) fra USA regnes som en av de mest betydningsfulle video- og performancekunstnere i verden i dag. Hun er representert i mange av de viktigste samlingene, som ved MoMa (NY), Tate Modern i London og Guggenheim Museum (NY).

Ragnhild Kaarbø (1889 – 1949) er født og oppvokst i Harstad. Studerte abstrakt maleri hos Leger og Amédée Ozenfant i Paris. Ble tilknyttet det historiske avantgardet og tok særlig intrykk fra purismen. Debuterte på Kunstnerforbundet i 1918.

Aslaug Juliussen (1953 –) er en av dagens fremste nordnorske kunstnere, med røtter i den samiske kulturen. I grenselandet mellom kunsthåndverk og skulptur utforsker hun organiske materialer og tekstiler. Hun har blant annet utsmykket Sametinget og Utenriksdepartementet, og er representert i en rekke offentlige samlinger.

Astrid Svangren (1972 –) er en av sin generasjons mest spennende svenske kunstnere. Hun har stilt ut i en rekke toneangivende gallerier i Skandinavia, Storbritannia og USA. Festspillene 2013 er hennes første utstilling i Norge.

Donna Hucana (1980 –) utforsker kvinnekroppens sosiale og politiske historie, samt sin egen mangekulturelle identitet i sine installasjoner og performances. Den amerikanske kunstneren er basert i Berlin og New York, og var våren 2013 aktuell med et større performanceprosjekt på Lillith Performance Theater i Malmø.