Beyond War

Flere kunstnere

Utstillingen var 17. august 2022 — 18. september 2022

Historie, kunst og kultur er noe av det første som går tapt i konflikter. Det er utallige eksempler på dette, til og med i vårt moderne samfunn er vi ikke kvitt krig og dens degenererende effekter.

I lys av verdens situasjonen i dag, presenterer denne utstillingen synspunkter fra Norge, Ukraina, Syria og Egypt, alle med sine egne historier. Vi håper å kunne vise publikum at skjønnhet og vidunderlighet fremdeles eksisterer. Vi ønsker å gi deg muligheten til å vandre, stille spørsmål og gruble.

Hvordan er vi berørt av krig og fred? 

Kunstnerne i dette prosjektet har en tilstand av liv som har utfordret kreativiteten deres forbi krig og fred. De har perspektiver og uttrykk som beskriver en måte å leve på som er i forandring, mellom to land, mellom naboer og mellom forskjellige samfunn. Det som knytter dem sammen er holdningen til krig og fred. Det er uten språk, iboende og i seg selv menneskelig. Det er en del av vår historie helt tilbake til stammesamfunnene.

Denne utstillingen ønsket publikum velkommen til å ta del i kunstnernes perspektiver, og se bilder som er annerledes enn hva man er vant til.

Foto: Steve Nilsen

Kunstnere

Alina Hubarenko

Ismael Nasra

Kaed Haidar

Mohammed Omran

Phadi Mubda

Rania Gad

Sarab Alsafadi

Usama Alnassar

Manaf Hasan

Reem Yassouf

Oleg Kharch

Adrian A. Norwich

Janne Juvi Rasmussen

Maysa Mohammad

Fadi Mourabet

Ibrahim Hassoun

Loai Salahedeen